• Română
  • English
  • Русский

OSCE cointeresată de aportul CRIS „Registru” la buna desfăşurare a alegerilor generale locale din 5 iunie 2011

Directorul general al Centrului Resurselor Informaţionale de Stat „Registru” Sergiu Railean a avut astăzi o întrevedere cu Şeful Misiunii OSCE/BIDDO (Biroul pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului) de Monitorizare a Alegerilor în Republica Moldova, Gerald Mitchell.

Întrevederea a avut loc la solicitarea Şefului Misiunii OSCE/BIDDO, cu scopul de a se informa despre măsurile întreprinse de specialiştii CRIS „Registru” pentru asigurarea informaţională preelectorală şi de colaborare între CRIS „Registru” şi Comisia Electorală Centrală (CEC).

Există circa 11 acţiuni planificate de CRIS „Registru” pentru alegerile generale locale din 5 iunie 2011, printre care: asigurarea operativă a cetăţenilor cu drept de vot ai Republicii Moldova cu acte de identitate, asigurarea accesului autorităţilor centrale şi locale de resort la Registrul de stat al populaţiei (RSP) în limita atribuţiilor funcţionale şi în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare cu privire la protecţia datelor personale şi a drepturilor omului, participarea activă şi conlucrarea cu autorităţile locale şi birourile de circumscripţie responsabile de elaborarea listelor electorale şi, nu în ultimul rînd, contribuirea la completarea Registrului electronic al alegătorului (REA).

La baza informaţiei oferite Comisiei Electorale Centrale pentru completarea şi actualizarea Registrului electronic al alegătorului se află toate datele despre cetăţenii cu drept de vot ai Republicii Moldova, incluse în Registrul de stat al populaţiei, al cărui deţinător este CRIS „Registru”.

Şeful Misiunii OSCE/BIDDO a menţionat că informaţia detaliată prezentată de specialiştii CRIS „Registru” este binevenită pentru desfăşurarea alegerilor locale generale şi contribuie substanţial la soluţionarea unui şir de probleme organizatorice. La sîrşitul vizitei dl Mitchell a solicitat organizarea şi altor întrevederi pentru a discuta şi soluţiona problemele tehnice, pentru buna desfăşurare a alegerilor din 5 iunie curent.

26.05.2011 - 15:25
Printer Friendly and PDF
23.04.14

În temeiul Hotărârii Guvernului nr.990 din 06.12.2013 “Cu privire la zilele de odihna în anul 2014”, Întreprinderea de Stat „CRIS „Registru” aduce la cunoştinţa populaţiei următoarele:

  • zilele de 01, 02,...
10.07.17

Întreprinderea de Stat „Centrul Resurselor Informaţionale de Stat „Registru” aduce la cunoştinţa populaţiei că în legătură cu sărbătorirea în ziua de 12 iulie 2017 a Hramului oraşului Căușeni şi în...

23.06.17

Astăzi a fost lansat concursul pentru ocuparea funcției de Director al “Agenției Servicii Publice”.  Dosarele pentru înscriere pot fi depuse la sediul Cancelariei de Stat până în data de 12 iu...