• Română
  • English
  • Русский

Întrebări frecvente

Întrebare:
Sunt posesor a unui mijloc de transport cu numere de înmatriculare de model vechi. Doresc să le schimb pe plăci de înmatriculare de model noi, cât mă costă procedura?

Răspuns:
Conform standardului nou (SM 122:2014) pentru autovehicule persoanelor fizice şi juridice din Republica Moldova plăcile de înmatriculare trebuie să conţină indicativul de înmatriculare, format din trei litere, şi numărul de ordine, format din cifre (maximum trei). În cazul în care plăcile de înmatriculare care sunt în posesie (de model vechi) corespund structurii numărului de înmatriculare conform cerinţelor SM 122:2014 la solicitare pot fi eliberate alte plăci de tip nou cu acelaşi număr de înmatriculare la preţul de bază de 480 lei. În cazul în care structura numărului de înmatriculare nu corespunde cerinţelor SM 122:2014 la solicitarea eliberării plăcilor de înmatriculare de tip nou se efectuează reînmatricularea vehiculului cu eliberarea certificatului de înmatriculare nou şi a plăcilor de înmatriculare de tip nou la preţul de 480 lei (sau cu simboluri solicitate conform tarifelor aprobate)


Întrebare:
În cazul pierderii sau deteriorării plăcuţei de tip vechi voi fi obligat să fac comandă de plăcuţe de standard nou?

Răspuns:
În locul plăcilor de înmatriculare furate, pierdute sau deteriorate (eliberate până la 01.03.2015) se vor elibera plăci de înmatriculare (1 sau 2) de tip vechi (până la epuizarea stocului) în cazul în care structura numărului corespunde/nu corespunde cerinţelor standardului nou SM 122:2014.


Dacă nu ați găsit răspuns la întrebarea care Vă interesează sau doriți să primiți informații suplimentare referitor la acest serviciu puteți sa scrieți în compartimentul consultații sau să contactați serviciu informativ-consultativ la tel.:

14909 sau (+373 22) 25-70-70